Bedrijven

Bedrijven

Google, Apple en Amazon Een snel overzichtGoogle, Apple en Amazon zijn drie van de bekendste en succesvolste bedrijven ter wereld. Maar wat doen ze eigenlijk? Laten we elk bedrijf eens snel bekijken om het beter te begrijpen. Google is een multinationaal technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in internet-gerelateerde diensten en producten. Daartoe behoren online reclametechnologieën, cloud computing, software en hardware. Google werd in 1998 opgericht door Larry Page en Sergey Brin terwijl ze promovendi waren aan de Stanford Universiteit.

Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste techbedrijven ter wereld, met meer dan 70.000 werknemers in meer dan 50 landen Apple is een Amerikaans multinationaal technologiebedrijf dat consumentenelektronica, computersoftware en onlinediensten ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt. Het bedrijf werd in 1976 opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne.

Apple is vooral bekend om zijn lijn iPhones, iPads en Mac computers. Het bedrijf biedt echter ook een reeks andere producten en diensten aan, waaronder het streamingapparaat Apple TV en de Apple Watch smartwatch. Vanaf 2019 is Apple 's werelds grootste informatietechnologiebedrijf naar omzet Amazon is een Amerikaans multinationaal technologiebedrijf dat zich richt op e-commerce, cloud computing, digitale streaming en kunstmatige intelligentie.

Het wordt beschouwd als een van de Grote Vier techbedrijven, samen met Google, Apple en Facebook. Amazon werd in 1994 opgericht door Jeff Bezos en heeft zijn hoofdkantoor in Seattle, Washington. Naast een online retailer biedt Amazon ook een reeks andere diensten aan, waaronder Amazon Prime (een abonnementsdienst die gratis verzending biedt op miljoenen artikelen), Amazon Web Services (een cloud computing platform), en de Kindle (een lijn van e-readers)

Conclusie


Google, Apple en Amazon zijn niet voor niets drie van de meest succesvolle bedrijven ter wereld. Het zijn allemaal leiders op hun gebied en ze blijven dag na dag innoveren. Als je ooit nieuwsgierig bent naar wat deze bedrijven doen of hoe ze aan hun start zijn gekomen, dan zou dit overzicht je een goed uitgangspunt moeten geven. Bedankt voor het lezen!

Tattoo weglaseren

héél veel

vinylbehang

Sterrenhemel poster ontwerpen online

Uitjes met kinderen

motorbeveiligingsschakelaars

Permanente ontharing

Link toevoegen